Maartensheem niet alleen meer voor senioren

Het wooncomplex Maartensheem is door STEK overgenomen van Lieven De Key. Daarmee gaat dit complex meer toegankelijk worden voor zoekers op de woninghuurmarkt. Op het complex zijn in het recente verleden meerdere malen vervelende toestanden geweest tussen verschillende bewoners die in de oude woningen met dunne wanden en met weinig parkeergelegenheid wonen. Bloeiend Hillegom heeft het college gevraagd of zij het maatschappelijk aanvaardbaar vindt dat mensen met verschillende leefpatronen en behoeften bij elkaar op hetzelfde complex gehuisvest worden.

Het lijkt Bloeiend Hillegom goed om ‘te mixen’ indien de omstandigheden daarvoor geschikt zijn, maar wanneer dit niet het geval is zou men zo’n soort experiment niet moeten willen. Het college is van mening dat er niets is veranderd aan het woningcomplex en hoopt dat het sociaal veel beter gaat worden, nu er ook jongvolwassenen gaan wonen.

Bloeiend Hillegom zal de situatie rondom Maartensheem blijven monitoren.