Opening HTC jubileum jaar

Zondag waren een aantal leden van Bloeiend Hillegom aanwezig bij de feestelijke opening van het 60 jarig jubileum van de Hillegomse Tennisclub. In de aanwezigheid van genodigden en sponsoren opende de voorzitter Ted Hessling het jubileumjaar. In zijn toespraak bedankte hij alle vrijwilligers voor hun inzet, maar zette daar direct een kanttekening bij: zonder vrijwilligers geen clubgemeenschap. En het aantal vrijwilligers is lastig op pijl te houden. Neem daarbij het steeds afnemende ledenaantal, en de zorgen voor de komende 60 jaar zijn duidelijk. Burgemeester Arie van Erk deed direct daarna een duit in het zakje. Hij zag het belang van een bruisende club (“zeker zo’n briljant club als de HTC”), en bood de helpende hand aan bij het werven van nieuwe leden. Op welke manier dan ook. Deze geste werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen, want een luid applaus was het gevolg. Na deze opening werden een 30 tal jeugdleden naar voren geroepen om een eigen geschreven lied te zingen. Waarna er ballonnen opgelaten werden met een kaartje eraan. Degene die de ballon heeft die het verst wordt gevonden kon een mooie prijs winnen. En met de straffe wind van zondag zou het de HTC niet verbazen als Groningen of Enschede gehaald zou worden. Daarna kon het feest echt beginnen onder leiding van De Stropers uit De Zilk, en de “Singer in Suit.”