Ondernemersavond Hillegom

 

vandaag was er door de Bedrijvencontactfunctionaris van de Gemeente Hillegom, Susan van der Waal, een avond voor ondernemers uit Hillegom georganiseerd. Het doel was de ondernemers te informeren over het parkeerbeleid rondom het centrum en het BIZ (Bedrijveninvesteringszone). De opkomst was buitengewoon hoog: ca. 40 ondernemers waren naar het gemeentehuis gekomen om zich te laten informeren over de 2 voorliggende onderwerpen. Voor het parkeerbeleid lag er vanuit de gemeente al een plan klaar waar de ondernemers nu over konden discusiƫren. De ondernemers hadden graag gezien dat dit andersom vorm was gegeven. Namelijk eerst in overleg met de betrokkenen, en dan pas een plan presenteren. Er werden een aantal belangrijke opmerkingen gemaakt over het parkeerbeleid:

– Uitbreiding blauwe zone van 1 naar 2 uur;
– Parkeerroutering voortvarend oppakken;
– Parkeergarages beter aangeven;
– Onder andere het Krochtplein en Deltahof promoten.

De avond was constructief, en de samenwerking tussen gemeente en ondernemers beviel goed. Dus dat smaakt naar meer !