Update vragen in de raad van 27 februari, afsluiting N208

 

Bloeiend Hillegom heeft in de raad van 27 februari jl. o.a. vragen gesteld over de afsluiting van de N208 gedurende de periode van14 april tot 26 mei, van de Leidsestraat 100 tot en met de kruising Leidsestraat/Olympiaweg. Ook de Lapineburgstraat is niet bereikbaar.

Dit is voor deze regio een zeer belangrijke periode: de Keukenhof is geopend en op zaterdag 3 mei trekt de bloemencorso weer door de streek. Er is toegezegd dat het corso over de N208 (Leidsestraat) door Hillegom kan rijden, maar in hoeverre kan het personenvervoer en de bussen hierdoor ? Wanneer deze vanaf de N207 niet rechtsaf naar Hillegom kunnen, gaan deze niet over de Hyacintenlaan, Veenenburgerlaan, 3e loosterweg, hun weg naar het centrum van Hillegom zoeken. Zij slaan linksaf naar Lisse en de middenstand van Hillegom mist inkomsten. Hopelijk wordt er voor deze datum van 14 april nog een oplossing gevonden voor dit wezenlijke probleem.

Van 19 mei tot 23 mei is de Hoofdstraat afgesloten voor autoverkeer en aansluitend wordt van 27 mei tot 25 juli de N208 vanaf halverwege de kruising Leidsestraat/ Olympiaweg, kruising Jozefkerk tot aan de Brouwerlaan volledig afgesloten en ook de Veenenburgerlaan is niet bereikbaar voor verkeer.

Bloeiend Hillegom begrijpt dat de uitvoering van wegwerkzaamheden altijd overlast geeft maar een algehele afsluiting voor zo’n lange periode is niet aanvaardbaar. Dat moet anders in het belang van onze inwoners, middenstand en bedrijfsleven!