Milieustraat blijft in Hillegom

Naar aanleiding van het punt aanpassing kapitaalstructuur Meerlanden wat tijdens de raadscommissie van 24 november op de agenda stond, heeft Bloeiend Hillegom vragen gesteld over de toekomst van de Hillegomse milieustraat. Dit vanwege een lopend onderzoek van de Meerlanden naar de mogelijkheden om te komen tot een regionale milieustraat.

Op het moment dat de Hillegomse milieustraat werd overgenomen door de Meerlanden zijn er afspraken gemaakt over het behoud van de milieustraat in Hillegom. Bloeiend Hillegom heeft er bij de portefeuillehouder op aangedrongen zich aan deze afspraak te houden, zodat wij dit voor Hillegom dichtbij kunnen blijven faciliteren. De portefeuillehouder gaf als antwoord deze afspraak te respecteren. Door alle afvalstromen die er op dit moment zijn is het lastig om hier voldoende ruimte voor te creƫren. De gewone afvalstromen zullen zeker in Hillegom blijven, maar het zou kunnen dat specifieke stromen in de toekomst op een andere plek worden ingeleverd. Bloeiend Hillegom wacht de uitslag van het onderzoek belangstellend af en blijft erop toe zien dat de milieustraat in Hillegom toegankelijk blijft voor de meest voorkomende afvalstromen.