Wisseling van de wacht

Op donderdag 15 juli heeft Anouk Dijkshoorn afscheid genomen van de Hillegomse gemeenteraad. Doordat zij haar studie sociologie en politicologie een vervolg geeft in Nijmegen en zij naar Arnhem is verhuisd kan zij niet langer actief als raadslid zijn. Een raadslid moet immers wonen in de gemeente waar je raadslid bent. Anouk wordt opgevolgd door haar vader Maarten Dijkshoorn die als eerstvolgende op de kieslijst staat. Anouk kreeg een warme toespraak waarin burgemeester Arie van Erk memoreerde dat zij destijds op voorkeursstemmen haar vader van een plek in de raad had afgehouden en dat zij tevens het jongste raadslid ooit is binnen de Hillegomse politiek. Ook fractievoorzitter Ria Heemskerk had louter positieve woorden over haar. Anouk heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een raadslid die een positieve inbreng had, kritisch maar wel altijd op de inhoud. Gelukkig blijft Anouk wel verbonden aan Bloeiend Hillegom als lid van de fractie. Indien u interesse heeft in de gemeentelijke politiek willen wij u graag wijzen op de cursus Politiek actief in Hillegom. Deze cursus bestaat uit drie avonden (7, 21 en 28 september). Tijdens de drie avonden leert u meer over de belangrijkste aspecten van het gemeentebestuur, vertellen raadsleden en de burgemeester meer over hun ervaringen en tijdens de derde avond gaat u zelf het gesprek aan met alle politieke partijen. Hierdoor krijgt u antwoord op vragen zoals: wat doet de gemeente, hoe neemt de gemeente beslissingen, wat doet een raadslid en hoe kan ik zelf meedoen in de politiek?

Aanmelden is gratis en kan via de website  www.gemeenteraad.hillegom.nl