Kringloopwinkel Rataplan

Binnenkort vestigt zich een nieuwe kringloopwinkel aan de Satellietbaan in Hillegom, namelijk Kringloopwinkel Rataplan. Bloeiend Hillegom is verheugd om een nieuwe onderneming te verwelkomen in ons dorp. Wij hopen dat de kringloopwinkel veel bezoekers trekt. Bloeiend Hillegom heeft in de afgelopen vergadering echter een aantal vragen gesteld over het vestigen van deze onderneming. Rataplan gaat zich vestigen op een industrieterrein waar zich volgens het bestemmingsplan geen detailhandel mag vestigen. Er is hier echter sprake van het kruimelbeleid, dat wil zeggen dat er een uitzondering op het bestemmingsplan wordt gemaakt. Bloeiend Hillegom vindt het van belang dat er hierbij rekening wordt gehouden met de omwonenden en de ondernemingen die op de Satellietbaan gevestigd zijn. Één van de problemen die kan ontstaan bij het vestigen van de nieuwe onderneming is dat er niet genoeg parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Een nieuw bedrijf moet volgens de normen van de gemeente er voor zorgen dat het kan voorzien in zijn eigen parkeerplaatsen en op dit moment kunnen er nog niet voldoende parkeerplekken op het terrein gerealiseerd worden. Het lijkt ons niet de bedoeling dan de klanten van de winkel parkeren op de parkeerplekken van de omliggende bedrijven. Om overlast en parkeerproblemen te voorkomen, hebben wij deze punten aangestipt bij de portefeuillehouder. Bloeiend Hillegom hoopt dat de gemeente dit oppakt en in gesprek gaat met de nieuwe onderneming om zo tot een oplossing te komen waarmee zowel Rataplan als de omwonenden tevreden zijn.