Raadsbezoek Brandweer

Dinsdagavond 14 mei had de gemeenteraad van Hillegom een raadsuitje naar Brandweer Hillegom. De raad werd ontvangen door de clustercommandant die kort vertelde waar de brandweer zich allemaal mee bezighoudt. Vervolgens kwam er een aantal vrijwilligers aan het woord. Deze vrijwilligers hebben allemaal een opleiding gedaan om de fijne kneepjes van het vak te leren. Daarnaast werd er verteld dat de brandweer hard op zoek is naar nieuwe vrijwilligers. Een aantal raadsleden mocht de werkzaamheden van de brandweer zelf ervaren. Zij reden met spoed in de brandweerwagen naar de plek waar een oefening uit was gezet. De raadsleden mochten een persoon uit een auto redden door de auto op te hogen en open te knippen en mochten een brand blussen. De raadsleden hebben ondervonden dat er nog heel wat bij het brandweerwerk komt kijken. Zo moet een brandweerman of – vrouw niet alleen een brand kunnen blussen, maar ook op de hoogte zijn van nieuwe technieken, schadelijke stoffen en alle auto-onderdelen. Bloeiend Hillegom vond het een interessante ervaring en wil Brandweer Hillegom bedanken en succes wensen met het vinden van nieuwe vrijwilligers.