Raadslid Anouk Dijkshoorn in het tijdschrift NEX.XL

Eigenlijk best wel sneu, een deel van je jeugd weggooien met zaken die zijn voorbehouden aan grijze heren en middelbare dames.
– “Politiek is voor geïnteresseerden van elke leeftijd. Helaas blijkt dat in de praktijk toch anders. De gemiddelde leeftijd is ook in de Hillegomse politiek nog hoog. Een jaar of twee geleden benaderde de fractievoorzitter van Bloeiend Hillegom me. De geschiedenislessen over staatsinrichting kon ik op school wel waarderen, dus ik dacht: ik geef het een kans. Na een aantal fractie- en commissievergaderingen was ik enthousiast. Iedereen heeft een morele plicht om zich in te zetten voor het dorp en ik probeer dat op deze manier te doen.”
Natuurlijk ben je door je ouders op het spoor gezet.
– “Mijn vader was al aangesloten bij Bloeiend Hillegom. Aanvankelijk probeerde hij mij een beetje tegen te houden, omdat de lokale politiek nog best ingewikkeld kan zijn en erg tijdrovend is. Toen ik eenmaal lid was, heb ik alle steun van mijn vader gekregen en nu kunnen we goed samenwerken en ons samen inzetten voor Hillegom.”
Wat spreekt je eigenlijk specifiek aan in je eigen partij?
– “Wij bieden een luisterend oor voor veel inwoners uit Hillegom. Ook voor de relatief kleine problemen zetten wij ons in. Bloeiend Hillegom is een laagdrempelige partij waar inwoners gemakkelijk terecht kunnen met hun vragen, klachten of initiatieven.”
Het gemeentelijke pluche is natuurlijk niet meer dan een springplank naar de landelijke politiek.
– “Die ambitie heb ik momenteel nog niet. De komende vier jaar wil ik me inzetten voor de gemeentepolitiek. Daarnaast ben ik net begonnen met de opleiding tot leraar maatschappijleer en schrijf ik voor een lokale krant. Misschien dat ik in de toekomst van een van deze bezigheden mijn baan maak, maar dat zie ik dan wel weer.”
Het hele interview kunt u vinden op de website: https://issuu.com/brianissac/docs/nex_xl05_issuu