Wat hebben wij bereikt? Hillegom is een zelfstandige gemeente gebleven

Hillegom is een zelfstandige gemeente gebleven

Hillegom is een dorp waar wij als inwoners trots op kunnen zijn. Bloeiend Hillegom had in het verkiezingsprogramma 2014-2018 als een van de belangrijkste speerpunten: ‘Wij zouden graag zien dat Hillegom een zelfstandige gemeente blijft’. Vier jaar later kunnen we met trots zeggen dat Hillegom nog steeds een autonome gemeente is.

Het beleid van de overheid is om zoveel mogelijk overheidstaken over te hevelen naar gemeenten. Wij zien graag dat Hillegom zelfstandig de regie over deze taken blijft uitvoeren. Dit omdat iedere gemeente uniek is, met haar eigen behoeften en problemen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de Hillegomse cultuur en historie te behouden. Door de ambtelijke fusie met Lisse en Teylingen zijn wij nog meer alert dat de Hillegomse identiteit centraal blijft staan. Een stem op Bloeiend Hillegom betekent dan ook dat de kiezer kan rekenen op onze inzet om Hillegom een zelfstandige gemeente te laten blijven!