Wat hebben wij bereikt? Hekjes tegen geluidsoverlast hangjongeren

Hekjes tegen geluidsoverlast hangjongeren

Al twintig jaar lang zijn er verschillende klachten geweest van bewoners afkomstig uit de straten Hofzicht en de van Meerbeekstraat betreft de overlast van hangjongeren bij de bankjes aan de haven. Doordat de brede poort tussen Hofzicht en de van Meerbeekstraat open was, konden de hangjongeren op brommers en scooters handig van deze poort gebruik maken, wanneer de politie vanaf de Jonkheer Mockkade aan kwam rijden. Dit zorgde voor veel geluidsoverlast voor de bewoners van de huizen rondom de bankjes. De bewoners wilden graag hekjes zien in de poort, zodat de poort niet meer als ‘vluchtroute’ voor brommers en scooters gebruikt kon worden. De gemeente heeft hier echter lange tijd geen respons op gegeven. Enkele bewoners hebben contact gezocht met Bloeiend Hillegom, waarop wij de gemeente meerdere malen op dit probleem hebben gewezen. Nadat er vele jaren over heen zijn gegaan, staat er nu een tweetal mooie hekjes die de overlast van hangjongeren aan de kop van de haven duidelijk heeft doen verminderen en is er dus een einde aan dit probleem gekomen.