Groene kasten

Is het u ook opgevallen dat er in Hillegom ongeveer 300 groene kasten staan verspreid?

Bloeiend Hillegom kreeg onlangs de melding dat er verspreid door Hillegom zo’n 300 lege groene kasten zouden staan. Deze kasten waren van het voormalige telecommunicatiedienstenbedrijf Lijbrandt. Het Telecombedrijf, dat al eerder is opgenomen in moederbedrijf KPN, is in 2017 gestopt met het aanbieden van glasvezeldiensten. Wij kregen de melding dat deze groene kasten leeggehaald zouden zijn, omdat de inhoud nog bruikbaar was, maar de lege kasten zelf niks meer opbrengen. De kasten zijn naar onze mening een vervuiling van de leefomgeving, omdat ze onder andere gebruikt worden als plakzuilen voor posters.

In de Raadscommissie van donderdag 31 augustus werd door Bloeiend Hillegom de vraag gesteld of dit probleem bekend is bij de gemeente en of hier dan ook wat aan gedaan kan worden. De wethouder bevestigde dat de problematiek met de kasten bekend is bij de gemeente en dat er een afspraak met KPN gemaakt is om te bezien wat er met de kasten gaat gebeuren. Indien de kasten niet meer in gebruik zijn, worden ze weggehaald. Vanzelfsprekend zal Bloeiend Hillegom dit blijven volgen.