Kindergemeenteraad een groot succes

De kinderen uit groep 8 van de scholen: De Giraf, Johannesschool en de Daltonschool waren de afgelopen weken druk bezig met de lokale politiek. Raadslid van Bloeiend Hillegom Co Jansen heeft samen met: Jan Grimbergen, Jan van Rijn, Theo Adamse, Wilfried de Goeij, burgerlid Stephen Kill en adjunct-griffier Jan Jaspers zich hard ingezet voor het nieuwe project. De kinderen hebben voorafgaand aan de kinderraadsvergadering van 11 april een les over de politiek gehad. De 12 meest enthousiaste debaters waren woensdagavond welkom in de raadszaal. Zij mochten plaatsnemen aan de raadstafel en werden hartelijk ontvangen door burgemeester van Erk. Na de gebruikelijke rituelen zoals het erop attenderen dat men via de microfoons moet spreken en het vaststellen van de agenda kon het debat beginnen. De kinderen hadden vooraf één van de vier projecten van Hillegomse instanties voorbereid, zodat ze deze tijdens het vragenvuur konden verdedigen. Het SIB-Loopcollectief, Taalcafé Hillegom, Stichting Hillegomse Huttenbouw en vereniging Senioren KBO Hillegom namens de voedselbank waren de instanties die een project hadden ingediend. Aan de kindergemeenteraad de schone taak om de cheque van €2000,- aan een van de instanties te schenken. Maar daar moest natuurlijk wel flink over gediscussieerd worden. De raad kwam uiteindelijk tot een democratisch besluit en heeft de cheque aan het SIB-Loopcollectief geschonken. Bloeiend Hillegom spreekt van een groot succes en aan het enthousiasme en inzet van de kinderen te zien delen zij deze mening.