Snel internet in het buitengebied

De inwoners van de Vaart hebben uitgesproken dat het probleem met het ‘trage internet’ opgepakt zou moeten worden. Het project Noorder Leidsevaart, waarbij het weggedeelde van de Vaart wordt aangepast, is een mooie gelegenheid om dit probleem te verhelpen. Bloeiend Hillegom heeft tijdens een schouw en een Commissie vergadering bij wethouder de Jong er op aangedrongen dat het van economisch belang is dat bedrijven voorzien zijn van snel internet.

Eén bewoner gaf zelfs aan dat zijn dochter in de weekenden niet naar huis komt omdat zij voor haar studie internet nodig heeft en hier thuis niet over kan beschikken.

Zo langzamerhand is het een gegeven dat ‘snel’ internet voor iedereen een basisvoorziening gaat worden, zeker voor bedrijven en inwoners in de buitengebieden.

In de raadsvergadering van 9 juni werd er door de fracties van BBH, VVD, D66 en CDA een motie ingediend. De fracties dienden de motie in met de vraag aan het college een onderzoek uit te voeren hoeveel huishoudens in het buitengebied niet beschikken over snel internet.

Wij als Bloeiend Hillegom waren erg verbaasd toen wethouder de Jong aangaf deze motie te kunnen steunen en dit binnenkort op te pakken.

Tijdens de laatste commissievergadering drongen wij als Bloeiend Hillegom er op aan dat het van groot belang is om over ‘snel’ internet te beschikken. Ook heeft de overheid via verschillende wegen aangegeven dat ‘snel’ internet voor de buitengebieden van gemeenten van wezenlijk belang is. De Jong gaf aan dit niet als gemeentelijke taak te zien en dit aan marktpartijen over te laten. Volgens hem heeft KPN dit al opgepakt.

Bloeiend Hillegom heeft de motie uiteraard gesteund, want ook in ons verkiezingsprogramma zijn wij voorstander van het aanleggen van ‘snel’ internet in het buitengebied!

We zullen er nu bovenop blijven zitten dat deze motie ook op korte termijn wordt uitgevoerd.