Bloeiend Hillegom vraagt om extra ruimte voor terrassen

In de raadsvergadering van 28 mei heeft Bloeiend Hillegom vragen gesteld over de horeca in tijden van de coronacrisis. Bloeiend Hillegom heeft onder andere gevraagd om te kijken naar de mogelijkheden om de terrassen uit te breiden, bijvoorbeeld door de Hoofdstraat op zondag vanaf 12 uur af te sluiten, zodat de terrassen zo ruim mogelijk opgezet kunnen worden. De wethouder gaat hier met de horecaondernemers over in gesprek om zo tot een gepaste oplossing te komen. Bloeiend Hillegom hoopt dat de Hillegomse ondernemers de kans krijgen om hun terrassen zo optimaal mogelijk te kunnen benutten. Dit moet echter wel gebeuren volgens de richtlijnen, zodat de gezondheid van de inwoners gewaarborgd kan worden.

Daarnaast heeft Bloeiend Hillegom gevraagd of de bouwspullen, die nu het aanzicht van de Houttuin ontsieren, zo snel mogelijk opgeruimd kunnen worden. De wethouder heeft toegezegd dat dit binnen twee weken zal gebeuren.

Wij hopen dat u allen straks door de maatregelen die genomen worden weer kunt genieten op de terrassen in Hillegom